Γιατί είναι σημαντικό να επενδύσετε σε ένα ERP το 2019;

Cloud_erp

Η εμφάνιση των συστημάτων ERP  στον επιχειρησιακό κόσμο έχει επιφέρει μια τάση… ισότητας, προσφέροντας στις επιχειρήσεις, την απαραίτητη τεχνολογία προκειμένου να είναι ανταγωνιστικές. Παρακάτω, λοιπόν, είναι κάποια βασικά χαρακτηριστικά των λύσεων ERP που έχουν συνεισφέρει στην αλλαγή αυτή.

Η υιοθέτηση μιας λύσης ERP  προσφέρει στην επιχείρηση ταχύτητα. Ένα ευεργετικό χαρακτηριστικό ειδικά στο χώρο του retail. Τα συστήματα ERP αυξάνουν την παραγωγικότητα, εξαλείφοντας την πιθανότητα ανθρωπίνου λάθους και αυτοματοποιώντας σύνθετες διαδικασίες, που παλαιότερα πραγματοποιούνταν ακόμα και χειρωνακτικά. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στην επιχείρηση να ανταπεξέλθει σε ένα περιβάλλον εργασίας που συνεχώς μεταβάλλεται. Επιπλέον, υπάρχει πρόσβαση σε μια πληθώρα δεδομένων, ανά πάσα ώρα και στιγμή. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των λύσεων ERP, το οποίο αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμο για τα μέλη της ομάδας.

Μπορεί κάποια στελέχη να πιστεύουν πως ένα ERP απλά επιβαρύνει οικονομικά, όμως στην πράξη αποδεικνύεται ότι συμβαίνει το αντίθετο. Οι λύσεις ERP προσφέρουν αναφορές που σας ‘συμβουλεύουν’ σε αποφάσεις, με άμεσες οικονομικές επιπτώσεις  για την επιχείρησή σας. Για παράδειγμα, αυτό ισχύει στην περίπτωση που θέλετε να περιορίσετε τις δαπάνες, παραγγέλλοντας τη σωστή ποσότητα προϊόντων τη σωστή στιγμή.

Τέλος, μια σημαντική παράμετρος είναι εκείνη που σχετίζεται με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και τη διατήρηση της πελατειακής σχέσης. Στο ζήτημα αυτό, μια λύση ERP προσφέρει στους πελάτες αξιοπιστία, ασφάλεια και συνέπεια στην παροχή υπηρεσιών σας κάθε φορά που θα τις αναζητούν. Το ERP θα εξαλείψει τις αμφιβολίες και θα βοηθήσει να χτίσετε μια αμοιβαία επωφελή σχέση με τους πελάτες σας.

Λοιπόν τι λέτε, αξίζει;

#ERP      #CRM